Crossing Border – 2- 5 november

Crossing Border – 2- 5 november


PJ Harvey opent Crossing Border op 2 november
Eerste aankondiging van artiesten, ticketverkoop gestart

Crossing Border wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 5 november. Extra bijzonder, want het is meteen een jubileumeditie! Crossing Border viert namelijk haar 30ste verjaardag. In deze nieuwsbrief worden de eerste artiesten voor de avondprogrammering aangekondigd, die optreden in het Korzo Theater op 4 en 5 november en op de openingsavond in de Koninklijke Schouwburg op 2 november.
Maar er komt meer aan: het dagprogramma op 5 november en de speciale You’ll have to scream LOUDER avond op 3 november. De eerste artiesten voor die dagen worden begin juli bekendgemaakt.
 
Na de Haagse editie stappen we in de bus naar Antwerpen waar we op 6 november in de middag doorgaan met een Vlaamse editie in De Studio.
Beeld: Steve Gullick
Op 2 november is de spectaculaire openingsavond met PJ Harvey. Zij is al bekend als een van de meest getalenteerde songwriters van haar generatie en een muzikaal genie, op deze avond maken we kennis met haar literaire kant. Een uniek evenement, waarbij ze poëzie voordraagt uit haar nieuwe boek Orlam, het resultaat van zes jaar intens schrijven.
Naast haar voordracht wordt ze geïnterviewd door de Britse auteur Max Porter, schrijver van onder andere Verdriet is een ding met veren.
  
30 jaar Crossing Border. Norman Mailer in 2001 net na de 9/11 aanslag
 
Crossing Border 2001, de 9/11 aanslag dreunt nog na en veel Amerikanen zijn huiverig om Crossing Border te bezoeken, zeker na een negatief reisadvies. Zo niet de grote Amerikaanse schrijver Norman Mailer, die aan festivaldirecteur Louis Behre laat weten dat hij in de Pacific heeft gevochten en niemand hem tegenhoudt.
NOS Den Haag Vandaag laat beelden zien van het festival en interviewt Norman Mailer in een speciale post 9/11 serie.

www.crossingborder.nl
Reacties zijn gesloten.