Het Haags Verhaal, het Damesleesmuseum gaat Koningin Máxima ontmoeten

Het Haags Verhaal, het Damesleesmuseum gaat Koningin Máxima ontmoeten

Het Haagsverhaal schrijft: ‘Wat een eer Koningin Máxima komt op 24 november het fotoboek van het Haags Verhaal met 3000 Hagenaars in ontvangst nemen in het Beeld en Geluid Den Haag. Ook burgemeester Van Zanen zal aanwezig zijn. 60 vertegenwoordigers van groepen uit de stad die op de foto gingen gaan op de foto met Koningin Máxima en de burgemeester’. Ook wij van het Damesleesmuseum hebben deze eer gekregen om deze middag aanwezig zijn.

Het Haags Verhaal
Het Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door de stad. Tijdens onze (online) verhalenavonden is er een ontmoeting tussen twee gemeenschappen die iets gemeen hebben, maar elkaar anders nooit zouden ontmoeten. Het draait die avond om twee levensverhalen van twee mensen (uit iedere groep een). We eten samen soep en laten ons verrassen door de verhalen die worden verteld, geïllustreerd aan de hand van foto’s uit het familie-album, beelden en muziek. De verhalenvertellers sluiten hun verhaal af met een tegelspreuk en een favoriet muziekstuk voor de Haags Verhaal Spotifylijst (link).

We reizen met ons verhalencircus door de hele stad; we komen bij de gemeenschappen ’thuis’. De ene keer is dat een sportkantine, dan weer een veilinghuis of een moskee. Op die manier doorkruisen we de hele stad en komen we in de haarvaten van de samenleving. De entree is gratis, maar we werken met donaties achteraf, naar draagkracht. Zodat iedereen ook echt kan meedoen.

En hoewel we nu niet altijd meer kunnen samenkomen, zijn we ook uitgeweken naar een online-variant, waarbij we de intimiteit van de live bijeenkomsten, bijna kunnen evenaren.

De live avond wordt gehost door vrijwilligers: zij koken de soep, zijn gastheer/vrouw en zorgen dat alles wordt op- en afgeruimd. Maar ze maken ook geluidsopnames en zorgen dat daar achteraf een podcast van wordt gemaakt. Zodat iedereen met ons kan meereizen door de stad.

Het idee is simpel: iedereen kan zich bij ons aansluiten. Voor internationals (we hebben tijdens een van onze verhalenavonden geleerd dat we het dan hebben over zowel expats als vluchtelingen) is dit een manier om hun nieuwe omgeving beter te leren kennen en een nieuw netwerk op te bouwen.

Young Stories

Voor jongeren hebben we aparte bijeenkomsten, onder leiding van Power Queen Deborah Cameron. Volgens hetzelfde principe: werelden die elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Jongeren gaan op deze bijeenkomsten op een interactieve manier met elkaar in gesprek.

In dit verhaal willen wij ook graag meedoen. Op 12 februari 2022 komt het Haags Verhaal naar het Damesleesmuseum en brengt woordkunstcollectief Het zwarte schaap samen met het DLM.

Lees het hele Haagse verhaal op het Het Haagsverhaal

Houd de website en onze social media in de gaten om in te kunnen schrijven op deze bijzondere ontmoeting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.