War in Val d’orcia

War in Val d’orcia

 

Leeservaring door: Miriam van Zutphen

Lezend in de krant, kwam ik een verhaal tegen over een mooie villa in Italië. Onderaan het artikel stond dat de eigenaresse in 1946 een boek erover had  geschreven.   

Nog steeds een goed leesbaar boek en we hebben het C 3555 

De villa heet La Foce, het is een historisch Italiaans huis en ligt in de Val d’ Orcia.  Prachtig gelegen en met een nog mooiere tuin.  Het is oorspronkelijk gebouwd in de 15 de eeuw.  Vanwege voortdurende oorlogen verviel het huis en de hele streek tot  volledige armoede en werd een vervallen geheel.  In 1924 werd het huis gekocht door Antonio en Iris Origo, die het vervolgens  verbouwden tot een comfortabele villa.  Ze verbouwden het omliggende land, waardoor ze ook de hele omgeving en de  boeren ondersteunden. 

Het huis is gebouwd in drie verschillende hoogtes (allemaal te zien op de website www.lafoce.com ) omringd door de wereldberoemde tuin ontworpen door Iris Origo  en de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent.  Op speciale dagen is de tuin te bezichtigen, ook daar zullen we nog even mee moeten  wachten.  In het huis en de omringende huizen kan je logeren. 

Het dagboek dat Iris in 1946 heeft geschreven gaat over het dagelijkse leven  op La Foce, tijdens de invasie van de WO II.  Toch bijzonder dat we dit boek in onze collectie hebben   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: