Encre sympathique

Encre sympathique

Leeservaring door: Caroline Dijkgraaf

 

“Encre sympathique” van de Franse schrijver Patrick Modiano, 

Weer een heerlijke roman in de lange rij boeken die de Nobelprijswinnaar 2014 schreef: “Encre sympathique”. Het verscheen in 2019 en de nu 75-jarige schrijver heeft nog niets van zijn vakmanschap verloren.

Zoals zo vaak bij Modiano gaat het over de herinnering. Een jonge prive detective kreeg 30 jaar geleden de opdracht om de verdwijning van een jonge vrouw uit te zoeken.
Ze was plotseling verdwenen en zelfs haar identiteit stond niet helemaal vast. Hij heeft deze zaak nooit kunnen loslaten ondanks het besef dat veel uit die tijd vergeten en verloren is. Een zoektocht naar de verloren tijd eigenlijk.

Heden en verleden vloeien samen zodat het een geheel wordt.

Net als in veel van zijn andere boeken speelt het verhaal zich af in Parijs in een melancholische dwaaltocht en is de verhaallijn niet chronologisch, waarbij stukje bij beetje steeds meer duidelijk wordt.

Het Damesleesmuseum heeft 18 romans van zijn hand in de collectie, allemaal zeer de moeite waard. Deze laatste roman, B05447, is echt een aansporing om ook zijn andere boeken te gaan (her)lezen, zeker omdat het allemaal relatief dunne en vlot geschreven boeken zijn.

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: