Bestuur

Bestuur

Gerda Aalders (Presidente)
Al jong raakte ik geïnteresseerd in lezen en ontdekte de vrijheid die het gaf. Het was een mooie afleiding in de tijd dat ik veel ziek was. Met behulp van een woordenboek las ik al op de lagere school “The prisoner of Zenda” en samen met mijn frans sprekende grootmoeder begon ik ook aan de “Les  Fables de la Fontaine”. Hoewel ik op de middelbare school voor HBS-B koos, is de liefde voor lezen altijd gebleven en vind ik het een mooie kans om in mijn huidige functie iets te kunnen betekenen voor het Damesleesmuseum, een uniek instituut.   

Christine d’ Arnaud – Gerkens ( Penningmeester)

Al vele jaren ben ik vrijwilligster voor het Damesleesmuseum. In een groep van 5 andere vrijwilligsters repareren wij meestal 1x in de boeken. Daarnaast keur ik in het leescomité de nieuw aangeschafte boeken. Destijds, nog voor de digitalisering van het DLM, ben ik 8 jaar penningmeester geweest en hebben we als bestuur de mooie archiefkasten laten installeren en is de traplift aangeschaft. Sinds lange tijd woon ik in Wassenaar, daarvoor hebben wij vele jaren voor het werk van mijn man in het buitenland gewoond. Wij hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Voor mijn huwelijk was ik directie secretaresse voor verschillende bedrijven in Amsterdam en Den Haag.

Benine van Karnebeek

Al meer dan 25 jaar woon ik met mijn man en 4 kinderen, inmiddels allemaal uit huis, met heel veel plezier in de Archipel. Ik ben 15 jaar als advocaat werkzaam geweest in de Rotterdamse haven en handelspraktijk. Daarna heb ik het roer radicaal omgegooid en ben ik Kunstacademie gaan doen. Sindsdien ben ik als zelfstandige werkzaam in de creatieve sector. Daarnaast vervul ik een aantal bestuurlijke functies.

Ik was zeer blij verrast toen ik ont- dekte dat wij in onze buurt zo’n prachtige bi- bliotheek hebben. Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen mij gevraagd werd of ik Emilie Jonxis als penningmeester wilde opvolgen. Emilie heeft het mij makkelijk gemaakt door een goed ingerichte en overzichtelijke financiële boekhouding achter te laten.

Ik hoop dat het lukt veel meer mensen van jong tot oud dit pareltje in onze buurt te laten ontdekken.

Marjolein Boon (Commissaris Huis)

Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen in de leeftijd van 21 tot 25. Ik ben jurist en coach sinds een aantal jaren studenten op de Haagse Hogeschool met een vorm van autisme, sinds bijna een jaar online en dat valt niet mee.

Al enige jaren ben ik vrijwilliger in het Damesleesmuseum en sinds de ALV van 2020 heb ik Ymeke opgevolgd als Commis- saris Huis. Een uitdaging omdat het lastig is om Ymeke te evenaren. Met heel veel plezier hebben wij ons als bestuur het afgelopen jaar ingezet om het Damesleesmuseum op te frissen en klaar te maken voor de toekomst.

Helaas konden we door de Corona- crisis nauwelijks genieten van onze mooie bibliotheek. Gelukkig mogen we nu weer van start en hopen dat u weer snel een boek komt lenen en een kopje koffie of thee bij ons komt op het damesleesmuseum

Mieke Eisma (Bibliothecaris)

Ik ben gepensioneerd lerares Frans en mijn grootste hobby is natuurlijk lezen. Ik weet niet precies wanneer ik bij het Damesleesmuseum gekomen ben maar dat is wel zo’n 20 jaar geleden. Vanaf het begin zat ik in het leescomité en heb ik boeken gekeurd en sinds een paar jaar ben ik bibliothecaris.
Dit werk doen we met z’n vieren en het meest aantrekkelijke is het uitzoeken, het aanschaffen van en het praten over de boeken voor de bibliotheek. Afgezien hiervan is er nog veel meer werk te doen zoals het klaarmaken van de boeken voor de uitleen, het invoeren van de boeken in de catalogus, de boekentafel maken enz.

De computerwerkzaamheden zoals het maken van lijsten doe ik meestal en zo heeft ieder van ons een paar specifieke taken. We hebben een leuk team en ik doe het werk met plezier.