Emilie Jonxis
Presidente

Ik ben sinds een aantal jaren lid van het Damesleesmuseum; eerst als vrijwilliger op zaterdagmorgen en lid van het leescomité, sinds 20 mei 2021 ben ik Presidente. Oorspronkelijk ben ik verpleegkundige maar sinds 10 jaar ben ik werkzaam als manager in een bedrijf dat geneesmiddelenonderzoek doet. Over enkele maanden ga ik met pensioen en ik vind het prettig me daarna in te blijven zetten voor maatschappelijk interessante initiatieven zoals het Damesleesmuseum.

Het spreekt vanzelf dat ik veel lees. Mijn voorkeur gaat uit naar biografieën, geschiedenis en Engelse literatuur. Door het Damesleesmuseum ben ik ook weer Franse en Duitse romans gaan lezen en dat opent onverwachte pareltjes.

Bénine van Karnebeek
Penningmeester

Al meer dan 25 jaar woon ik met mijn man en 4 kinderen, inmiddels allemaal uit huis, met heel veel plezier in de Archipel. Ik ben 15 jaar als advocaat werkzaam geweest in de Rotterdamse haven en handelspraktijk. Daarna heb ik het roer radicaal omgegooid en ben ik Kunstacademie gaan doen. Sindsdien ben ik als zelfstandige werkzaam in de creatieve sector. Daarnaast vervul ik een aantal bestuurlijke functies.

Ik was zeer blij verrast toen ik ont- dekte dat wij in onze buurt zo’n prachtige bi- bliotheek hebben. Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen mij gevraagd werd of ik Emilie Jonxis als penningmeester wilde opvolgen. Emilie heeft het mij makkelijk gemaakt door een goed ingerichte en overzichtelijke finan- ciële boekhouding achter te laten.

Ik hoop dat het lukt veel meer mensen van jong tot oud dit pareltje in onze buurt te laten ontdekken.

Marjolein Boon
Commissaris Huis

Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen in de leeftijd van 21 tot 25. Ik ben jurist en coach sinds een aantal jaren studenten op de Haagse Hogeschool met een vorm van autisme, sinds bijna een jaar online en dat valt niet mee.

Al enige jaren ben ik vrijwilliger in het Damesleesmuseum en sinds de ALV van 2020 heb ik Ymeke opgevolgd als Commis- saris Huis. Een uitdaging omdat het lastig is om Ymeke te evenaren. Met heel veel plezier hebben wij ons als bestuur het afgelopen jaar ingezet om het Damesleesmuseum op te frissen en klaar te maken voor de toekomst.

Helaas konden we door de Corona- crisis nauwelijks genieten van onze mooie bibliotheek. Gelukkig mogen we nu weer van start en hopen dat u weer snel een boek komt lenen en een kopje koffie of thee bij ons komt drinken.

Petra Kolijn
Secretaris

Oorspronkelijk kom ik uit Terneuzen en ik woon inmiddels meer dan 30 jaar met mijn man met veel plezier in Den Haag. Ik ben nu ruim 20 jaar lid van het Damesleesmuseum en heb een aantal jaren als vrijwilligster dienst gedaan op de zaterdagmiddag. Daarnaast regel ik bijna 20 jaar de roosters voor de gastvrouwen en gastheer.

Vorig jaar ben ik benaderd door Isobel Liebman of ik wilde meedenken over de website, de automatisering en de ledenadministratie en daar een actieve rol in te vervullen. Daar heb ik met veel plezier ja op gezegd. Mijn ervaring met administratieve processen komt hier mooi van pas.

Mieke Eisma
Bibliothecaris

Ik ben gepensioneerd lerares Frans en mijn grootste hobby is natuurlijk lezen. Ik weet niet precies wanneer ik bij het Damesleesmuseum gekomen ben maar dat is wel zo’n 20 jaar geleden. Vanaf het begin zat ik in het leescomité en heb ik boeken gekeurd en sinds een paar jaar ben ik bibliothecaris.
Dit werk doen we met z’n tweeën en het meest aantrekkelijke is het uitzoeken, het aanschaffen van en het praten over de boeken voor de bibliotheek. Afgezien hiervan is er nog veel meer werk te doen zoals het klaarmaken van de boeken voor de uitleen, het invoeren van de boeken in de catalogus, de boekentafel maken enz.

De computerwerkzaamheden zoals het maken van lijsten doe ik meestal en zo heeft ieder van ons een paar specifieke taken. We hebben een leuk team en ik doe het werk met plezier.

Carst Teiwes
Algemeen Lid